ΥΛΙΚΑ
- 200g κοτόπουλο στήθος φιλέτο EMA FOODS
- 500g μακαρόνια βίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400g μανιτάρια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100ml λευκό κρασί
- 400ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου
- 150ml κρέμα γάλακτος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το αλατοπιπερώνουμε . Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε ακόμη 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με κοτόπουλο, τη σάλτσα τους και μπόλικο τριμμένο τυρί.
Smart Tip: Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα μυρωδικά όπως το θυμάρι ή το εστραγκόν.