ΥΛΙΚΑ
- 900g σουπιές ολόκληρες EMA FOODS
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί ερυθρό γλυκό
- Πιπέρι μαύρο ολόκληρο
- 1-2 ποτήρια νερό (όσο πάρει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ξεπαγώσουμε τις σουπιές τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κόκκαλο και τα εντόσθια, είναι σημαντικό όμως να κρατήσουμε την μικρή σακούλα με το μελάνι. Τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τις ψήνουμε γυρνώντας τις μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αφού απορροφήσουν τα υγρά τους και έχουν κοκκινίσει προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Νερό θα βάλουμε τόσο όσο χρειάζεται για να τις σκεπάσει. Αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει και έπειτα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά για να σιγοψηθούν οι σουπιές και να μαλακώσουν (περίπου 1½ ώρα). Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Smart Tip: Για πιο έντονα αρώματα μπορείτε να προσθέσετε 1-2 φύλλα δάφνης και 2-3 γαρύφαλλα.