Τάρτα με κόκκινα φρούτα του δάσους

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • ½ κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 150g λιωμένο βούτυρο ανάλατο

Για την κρέμα:

  • 2 κρόκους
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ.ζάχαρη
  • 2 κ.σ.κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, κάνετε μια τρύπα στη μέση και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα και μεταφέρετε τη ζύμη μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25 εκ. Πιέζετε τη ζύμη με την παλάμη και τα δάχτυλά σας, να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλευρά της φόρμας. Την τρυπάτε παντού με πιρούνι και την ψήνετε στο φούρνο για 25-50 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει για ½ τουλάχιστον ώρα.

Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με το βούτυρο και τη βανίλια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Αφού πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το ανακάτεμα μέχρι να πήξει τελείως. Μόλις η κρέμα κρυώσει ελαφρώς, γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σκορπάμε από πάνω τα κόκκινα φρούτα δάσους που τα έχουμε ήδη ξεπαγώσει. Πασπαλίσουμε τα φρούτα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Δείτε τα προϊόντα μας

φρούτα του δάσους EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα