ΥΛΙΚΑ
- 1kg Θράψαλο Ροδέλες EMA FOODS (σε ροδέλες, ξεπαγωμένο)
- 5 kg. κόλιανδρο
- 10 κόκκους μαύρου πιπεριού
- 1 κ.γ. (κοφτό) αρτυσιά (κύμινο)
- 1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα ή Tumeric)
- 1 κ.γ. κίτρινο κάρυ σε σκόνη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 gr. ξηρά κρεμμύδια (2 μεγάλα) (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 400ml γάλα ή κρέμα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 1/3 φλ. φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο) (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
- 1 κ.γ Αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- κόκκινη καυτερή πιπεριά (ψιλοκομμένη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε καλά το θράψαλο και το στεγώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τουσ σπόρους κολιάνδρου, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το κύμινο, τον κουρκουμά, και το κάρι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου, να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι, περίπου 6-7 λεπτά. Βάζουμε τις ροδέλες από το θράψαλο και αφήνουμε να σοταριστεί για 10 λεπτά και να κατεβάσει τα υγρά του. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε ακόμα 4 λεπτά. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια πασπαλίζοντας με επιπλέον φρέσκο κόλιανδρο.
Smart Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και τηγανιτές τις ροδέλες από το θράψαλο. Για να είναι πιο τραγανές, στο αλεύρι που θα αλευρώσουμε τις ροδέλες προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό ή κορνφλάουερ.