ΥΛΙΚΑ
- 1kg Θράψαλο Ροδέλες EMA FOODS
- 500g. σπαγγέτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 800g τριμμένες ντομάτες
- 120ml ξηρό λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι αλντέντε. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διαυγές. Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέστε το θράψαλο ροδέλες στο τηγάνι και ψήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται αδιαφανή. Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το βασιλικό, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά. Φέρτε τη σάλτσα σε βρασμό και αφήστε τη να μαγειρευτεί για περίπου 15-20 λεπτά, επιτρέποντας στα αρώματα να αναμειχθούν και στη σάλτσα να πυκνωθεί. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση στα γούστα σας. Σερβίρετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα βρασμένα σπαγγέτι. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και αν θέλετε και με τυρί τριμμένο.
Smart Tip: Μπορείτε να προσθέσετε και ανάμεικτα θαλασσινά EMA FOODS για περισσότερη νοστιμιά!!!