ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου EMA FOODS
- 8 φέτες μπέικον
- 200 γρ. σάλτσα κράνμπερι (έτοιμη ή σπιτική)
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 100 γρ. τυρί κρέμα ή φέτα (θρυμματισμένη)
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία γέμισης:
1. Σε τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι με το σκόρδο μέχρι να μαραθεί.
2. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και ανακατέψτε με το τυρί κρέμα ή τη φέτα και την παρμεζάνα.
Προετοιμασία κοτόπουλου:
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε μια βαθιά τσέπη στο κάθε φιλέτο κοτόπουλο.
2. Γεμίστε τα φιλέτα με το μείγμα σπανακιού και τυριού.
3. Αλατοπιπερώστε το εξωτερικό τους και αλείψτε με λίγη μουστάρδα Dijon.
4. Τυλίξτε κάθε φιλέτο με 2 φέτες μπέικον και στερεώστε με οδοντογλυφίδες αν χρειαστεί.
5. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει το μπέικον.
6. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ταψί και ψήστε στον φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να λιώσει η γέμιση.
Προετοιμασία σάλτσας κράνμπερι:
1. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτική σάλτσα, βράστε 200 γρ. φρέσκα κράνμπερι με 100 γρ. ζάχαρη και 50 ml νερό για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2. Προσθέστε το μέλι και λίγο δεντρολίβανο για έξτρα άρωμα.
Σερβίρισμα:
1. Τοποθετήστε τα γεμιστά φιλέτα στο πιάτο.
2. Περιχύστε τα με σάλτσα κράνμπερι.
3. Προσθέστε τη γαρνιτούρα και διακοσμήστε με φρέσκα κράνμπερι και κλαδάκια δεντρολίβανου.
Smart Tips: Μια τέλεια γαρνιτούρα για να συνοδεύσει το πιάτο σας είναι τα Λαχανάκια Βρυξελλών & τα Μίνι Καροτάκια EMA FOODS