ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο προψημένες πατάτας Bravas PRIMPOM
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την Κόκκινη Σάλτσα:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400g)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • ½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήσιμο Πατάτας Bravas:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (ή χρησιμοποιήστε αερόθερμο). Τοποθετήστε τις πατάτες Bravas σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.

Προετοιμασία Κόκκινης Σάλτσας:

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο (3-4 λεπτά). Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε την πάπρικα (γλυκιά και καυτερή) και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα ντοματάκια κονκασέ, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε). Σιγοβράστε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα υγρά.

Σερβίρισμα:

Τοποθετήστε τις ζεστές πατάτες Bravas σε μια πιατέλα. Περιχύστε τις με την κόκκινη σάλτσα.
Γαρνίρετε, αν θέλετε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή πράσινο κρεμμύδι.

Smart Tip: Απολαύστε τις πατάτας Bravas, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με τις φτερούγες BBQ TEX Mex EMA FOODS!

Δείτε τα προϊόντα μας