Συνταγές για Νηστεία

Τα αγαπημένα μας προϊόντα μαγειρεμένα με αγάπη και φινέτσα!

συνταγές EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

Παέγια με γαρίδες, μύδια και θράψαλο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 300γρ. ρύζι για παέγια (ή αρμπόριο) 10 γαρίδες EMA FOODS 12 μύδια σε μισό κέλυφος EMA FOODS 200 γρ. θράψαλο ροδέλες EMA FOODS 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 ντομάτες, τριμμένες1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα ¼ κ.γ.κουρκουμά750 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό [...]

Πατάτας Bravas με Κόκκινη Σάλτσα

ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο προψημένες πατάτας Bravas PRIMPOM 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για την Κόκκινη Σάλτσα: 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400g) 1 κ.γ. πάπρικα ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά) 1 κ.γ. ξύδι Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση ½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήσιμο Πατάτας Bravas: Προθερμάνετε [...]

Βελουτέ Σούπα με Κουλούμπρα και Τραγανά Κουκιά (Vegan)

ΥΛΙΚΑ Για για τη σούπα: 2 μεγάλες κουλούμπρες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 καρότο, κομμένο σε φέτες 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ½ φλ. γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα (προαιρετικά) Αλάτι-πιπέρι ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο Για τα τραγανά [...]

Μπακαλιάρος Φιλέτο με σπανάκι & Κάπαρη σε σάλτσα σαφράν

ΥΛΙΚΑ Για τον μπακαλιάρο: 4 φιλετάκια μπακαλιάρου EMA FOODS ½ φλιτζάνι αλεύρι Αλάτι - πιπέρι 4 κ.σ. ελαιόλαδο Για το σπανάκι: 500γρ. φρέσκο σπανάκι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 2 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη Χυμός από ½ λεμόνι Αλάτι και πιπέρι Για τη σάλτσα σαφράν: : ½ κ.γ. σαφράν ½ φλ. λευκό κρασί ½ φλ. ζωμός [...]

Θράψαλο Ροδέλες σε σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

ΥΛΙΚΑ 1kg Θράψαλο Ροδέλες EMA FOODS 500g. σπαγγέτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 800g τριμμένες ντομάτες 120ml ξηρό λευκό κρασί 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.γ. βασιλικό 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν Αλάτι και πιπέρι Φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να [...]

Μύδια Αχνιστά

ΥΛΙΚΑ 330g Μύδια με μισό κέλυφος EMA FOODS 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ½ κ.γ. μπούκοβο 1½ φλ. ξηρό λευκό κρασί ¾ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώστε τα μύδια και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ζεσταίνετε το λάδι [...]

Γόπα τηγανιτή με αρωματικό καλαμποκάλευρο

ΥΛΙΚΑ 500g Γόπα, EMA FOODS καλαμποκάλευρο ½ κ.γ. ξηρό θυμάρι ½ κ.γ. ξηρή ρίγανη ¼ κ.γ. κουρκουμάς ¼ κ.γ. πάπρικα Χοντρό αλάτι Λάδι για τηγάνισμα Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώστε τις γόπες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τις αλατωπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο καλαμποκάλευρο όλα τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και αλευρώνουμε καλά τις γόπες μία μία. [...]

Σαρδέλα φιλέτο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Για το τηγάνισμα 400g σαρδέλα φιλέτο, EMA FOODS Αλεύρι για παναρισμα Λάδι για τηγάνισμα Για τη σάλτσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ½ κ.γ. μπούκοβο ½ κ.γ. πάπρικα 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ½ φλ. λευκό κρασί ¼ φλ. νερό Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε 2 [...]

Κινόα σαλάτα με όσπρια & καλαμπόκι

ΥΛΙΚΑ 1 φλ. κινόα 1 φλ. μαγειρεμένο καλαμπόκι EMA FOODS 1 φλ. μαγειρεμένο λουβί SEMELI 1φλ. μαύρα φασόλια (κονσέρβας) 1/4 φλ. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1/4 φλ. κόλιαντρος, ψιλοκομμένος 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. χυμό λάιμ 1/2 κ.γ. κύμινο Αλάτι - πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλύνετε την κινόα με 3 αλλαγές νερού σε ένα μπολ, [...]

Κοκκινόψαρο φούρνου με πατάτες

ΥΛΙΚΑ 900g κοκκινόψαρο EMA FOODS 100ml ελαιόλαδο 150ml άσπρο κρασί ξηρό χυμός ενός πορτοκαλιού 8 σκελίδες λιωμένο σκόρδο 4 πατάτες, κομμένες σε κύβους αλάτι πιπέρι ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώνουμε και ξεπλένουμε καλά το ψάρι και το τοποθετούμε σε ταψί. Γύρω-γύρω προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους. Προσθέτουμε όλα τα υγρά και το σκόρδο τόσο πάνω από το [...]