ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. κινόα
- 1 φλ. μαγειρεμένο καλαμπόκι EMA FOODS
- 1 φλ. μαγειρεμένο λουβί SEMELI
- 1φλ. μαύρα φασόλια (κονσέρβας)
- 1/4 φλ. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. κόλιαντρος, ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλύνετε την κινόα με 3 αλλαγές νερού σε ένα μπολ, τρίβοντας τους κόκκους και στραγγίξετε καλά. Μαγειρέψτε την κινόα σε μια μεσαία κατσαρόλα με βραστό καλά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, περίπου 15 λεπτά. Αφού ψηθεί στραγγίζετε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το φρέσκο κρυμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το κύμινο. Προσθέστε το ζεστό κινόα, μαζί με το λουβί, το καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια και το κόλιαντρο. Αλατο-πιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Smart Tip: Μπορείτε να το σερβίρετε με φέτα και μπούκοβο για έξτρα νοστιμιά.