ΥΛΙΚΑ
Για το τηγάνισμα
- 400g σαρδέλα φιλέτο, EMA FOODS
- Αλεύρι για παναρισμα
- Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ φλ. λευκό κρασί
- ¼ φλ. νερό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και την πάπρικα και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε τα ντοματίνια στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 5-7 λεπτά.
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι, ανακατεύοντας για να ξύσετε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Προσθέστε το νερό και σιγοβράστε μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πήξουν λίγο, περίπου 5 λεπτά ακόμα. Φέρνουμε τη γεύση στα γούστα μας προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες, και τις αλευρώνουμε καλά. Αφού τινάξουμε το περιττό αλεύρι τηγανίζουμε λίγες τη φορά σε καυτό λάδι για 5 λεπρά περίπου ή έως να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τις τηγανιτές σαρδέλες μαζί με τη σάλτσα ντομάτας. Συνοδευτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε λευκό ρύζι.
Smart Tip: Τις σαρδέλες αντί να τις τηγανίσουμε μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.
Δείτε τα προϊόντα μας
