Βελουτέ Σούπα με Κουλούμπρα και Τραγανά Κουκιά (Vegan)

ΥΛΙΚΑ

Για για τη σούπα:

  • 2 μεγάλες κουλούμπρες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ φλ. γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα (προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τα τραγανά κουκιά:

  • 200 γρ. κουκιά EMA FOODS
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα:

1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέστε την κουλούμπρα και την πατάτα, ανακατέψτε και αφήστε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.

3. Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

4. Χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά.

5. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και δοκιμάστε τη γεύ

Για τα τραγανά κουκιά:

1. Βράστε τα κουκιά EMA FOODS σε αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά.

2. Στραγγίστε τα κουκιά και βάλτε τα σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.

3. Απλώστε τα κουκιά σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.

4. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με τα τραγανά κουκιά για υφή και έξτρα γεύση.

 

Smart Tips: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Δείτε τα προϊόντα μας