Παέγια με γαρίδες, μύδια και θράψαλο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 300γρ. ρύζι για παέγια (ή αρμπόριο)
  • 10 γαρίδες EMA FOODS
  • 12 μύδια σε μισό κέλυφος EMA FOODS
  • 200 γρ. θράψαλο ροδέλες EMA FOODS
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες, τριμμένες1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ.κουρκουμά750 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέριΜαϊντανός & λεμόνι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε. Σοτάρουμε το θράψαλο για 2-3 λεπτά και το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τις πάπρικες, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, να γυαλίσει. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θράψαλο, τα μύδια και τις γαρίδες πάνω στο ρύζι. Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την παέγια να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Δείτε τα προϊόντα μας