ΥΛΙΚΑ

  • 330g Μύδια με μισό κέλυφος EMA FOODS
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • ¾ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώστε τα μύδια και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά.
Προσθέστε τα μύδια, το κρασί και το μισό μαϊντανό. Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείστε με το καπάκι. Μετά από 2 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε τα μύδια καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Καλύψτε ξανά την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε τον υπόλοιπο μαϊντανό, ανακατέψτε τα μύδια ξανά και βγάζετε σε ένα μπολ . Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.

Smart Tip: Εκτός νηστείας μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος τριμμένη φέτα!

Δείτε τα προϊόντα μας

μύδια σε μισό κέλυφος EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα