Καλαμαράκια γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

  • 900g καλαμάρια καθ. EMA FOODS
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 φλ. ρύζι
  • 1/3 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400g ντομάτα κον κασέ
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • Καπνιστή Πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο ψυγείο την συσκευασία με τα καλαμάρια από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσουν. Πριν το μαγείρεμα τα πλένουμε τα καλά και ψιλοκόβουμε τα μισά πλοκάμια, το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, μετά από λίγο προσθέτουμε και το σκόρδο ολόκληρο, να γυαλίσουν. Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα ροδίζουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, αλατοπίπερο, πάπρικα, και μισό φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε την γέμιση να μισοκρυώσει.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια κατά τα ¾. Δεν πρέπει να τα παραγεμίσουμε γιατί θα ανοίξουν στο βράσιμο. Κλείνουμε το στόμιο με μια οδοντογλυφίδα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις. Τοποθετούμε με προσοχή τα καλαμαράκια σε ταψί που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. Δίπλα τοποθετούμε και τα ολόκληρα πλοκάμια. Περιχύνουμε τα ντοματάκια κον κασέ, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο νεράκι, και τα πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλατοπίπερο και πάπρικα. Τα ψήνουμε για 30-40 (ανάλογα το φούρνο) λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Smart Tip: Αφού αποσύρετε την γέμιση από την φωτιά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τυρί φέτα για περισσότερη νοστιμιά!

Δείτε τα προϊόντα μας

θράψαλο ολόκληρο καθαρισμένο EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα