ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου EMA FOODS
- 50g τριμμένη παρμεζάνα
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 125g τριμμένη φρυγανιά
- 75g αλεύρι
- αλάτι και πιπέρι
Για το σκορδοβούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100g βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκορδοβούτυρο:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα λιώνουμε με πιρούνι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το απλώνουμε σε μεμβράνη, τυλίγουμε και δουλεύουμε με τα δάχτυλα ώστε να πάρει τη μορφή λουκάνικου. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και αφού παγώσει καλά το κόβουμε σε 8 ροδέλες.
Φιλέτα:
Αφού ξεπαγώσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα αλατοπιπερώνουμε και με ένα μαχαίρι κάνουμε στο κάθε ένα μια βαθιά «τσέπη» βάζοντας μέσα από 2 ροδέλες σκορδοβούτυρο. Πιέζουμε να γίνει επίπεδο και κλείνουμε με τα δάχτυλα.
Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε ένα τρίτο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι.
Περνάμε κάθε φιλέτο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και ύστερα από την παρμεζάνα και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία (αλεύρι, αβγό, παρμεζάνα) για το κάθε φιλέτο. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και βρασμένο αρακά EMA FOODS.
Smart Tip: Για πιο έντονα αρώματα μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα της φρυγανιάς 1 κ.γ.πάπρικα!