Κυπριακές Ραβιόλες με τυριά στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ

  • 500g ραβιόλες, SEMELI
  • 200g χαλούμι, τριμμένο
  • 200g διάφορα τυριά, τριμμένα
  • 250g κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.σ. δυόσμο, ξηρό & τριμμένο
  • 1 κύβο ζωμό ζυμαρικών (προαιρετικά)
  • αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε μέσα σε κοχλαστό νερό τον κύβο ζυμαρικών και μπόλικο αλάτι. Βράζουμε τις ραβιόλες βάση των οδηγιών της συσκευασίας και λίγο λιγότερο. Αφού ψηθούν τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις επιστρέφουμε πίσω στην κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα στις ραβιόλες το μισό χαλούμι, τα τυριά, το δυόσμο και ανακατέψτε καλά με προσοχή μη λιώσουν οι ραβιόλες. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε και πάλι. Διορθώστε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε τις ραβιόλες σε ένα ταψί και πασπαλίζετε το υπόλοιπο χαλούμι πάνω στις ραβιόλες. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε στους 200°C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Smart Tip: Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε και όποιο αλλαντικό σας αρέσει

Δείτε τα προϊόντα μας

ραβιόλες EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα