Αθερίνα τηγανιτή με στικς γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για αθερίνα

  • 400g αθερίνα EMA FOODS
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Υλικά για στικς γλυκοπατάτας

  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε στικς
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για αθερίνα
Βάζουμε στο ψυγείο την συσκευασία με τις αθερίνες από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσουν. Πριν το μαγείρεμα τα πλένουμε πολύ καλά τις αθερίνες και αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψαράκια να τα αλευρώσουμε.
Ρίχνουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά προσέχοντας να μην καούν.

Εκτέλεση για στικς γλυκοπατάτας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες. Ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με όλα τα υλικά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Smart tip: Η σάλτσα ταρτάρ είναι είναι το τέλειο συνοδευτικό που μπορεί να απογειώσει την συνταγή σας.

Δείτε τα προϊόντα μας

αθερίνα EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα