ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Για τη βάση
- 1 συσκευασία (325γρ.) µπισκότα τύπου digestive
- 1/3 της συσκευασίας (85γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωµένο
Για την κρέμα τυριού
- 2 φακελάκια (2Χ10γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
- ¼ φλ. (65ml) νερό από τη βρύση
- 3 συσκευασίες (600γρ.) τυρί κρέµα (Cream Cheese)
- 2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι (8ml) εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιτζανάκι φρέσκο χυµό λεµονιού
- 2 φλ. (500γρ.) κρέµα γάλακτος
Για τη σάλτσα με φρούτα του δάσους (κουλί)
- 1 1/3 φλ. (200γρ.) φρούτα του δάσους EMA FOODS
- ¾ φλ. (200γρ.) ζάχαρη
- ½ φλ. (125γρ.) νερό
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: Βάζουμε τα µπισκότα σε ένα µπλέντερ και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λιωµένο βούτυρο και ανακατεύουμε µέχρι να απορροφηθεί από τα µπισκότα. Βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα στη βάση µιας στρογγυλής φόρµας 20εκ. µε αποσπώµενη βάση. Βάζουμε τα μπισκότα και τα πιέζουμε µε ένα κουταλάκι ή µε τη βάση ενός ποτηριού για να απλώσουν οµοιόµορφα. Ψήνουμε τη βάση σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, για 10 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με φρούτα του δάσους (κουλί): Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, 10 λεπτά περίπου. Πολτοποιούμε και σουρώνουμε, για να φύγουν τα σπόρια από τα φρούτα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα τυριού: Σε ένα γυάλινο µπολ ρίχνουμε το νερό και σκορπάμε στην επιφάνειά του τη ζελατίνη. Την αφήνουμε να µουλιάσει για 5 λεπτά. Τη λιώνουμε σε µπεν µαρί. Δηλαδή, σε ένα μπρίκι βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και τοποθετούμε στο άνοιγμά του το μπολ με τη ζελατίνη που έχουμε μουλιάσει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε στον κάδο του µίξερ, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν. Βάζουμε τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε την κρέµα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα. Βάζουμε τη ζελατίνη, αφού κρυώσει λίγο και χτυπάμε.
Βάζουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ισιώνουμε τη βάση με μία σπάτουλα. Ρίχνουμε εδώ κι εκεί σε σταγόνες το 1/4 από τη σάλτσα με τα φρούτα του δάσους. Με ένα ξύλινο σουβλάκι κάνουμε περιστρεφόμενες κινήσεις για να δημιουργήσουμε μοτίβα. Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε σε σταγόνες το 1/3 από τη σάλτσα με φρούτα του δάσους. Με ένα ξύλινο σουβλάκι κάνουμε περιστρεφόμενες κινήσεις για να δημιουργήσουμε μοτίβα. Σκεπάζουμε προσεκτικά το cheesecake με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να παγώσει. Βράζουμε ένα μαχαίρι με ζεστό νερό, το σκουπίζουμε και χαράσσουμε γύρω – γύρω το cheesecake. Σερβίρουμε με τη σάλτσα που απέμεινε για να βάζει ο καθένας όση επιθυμεί.
Smart Tip: Αντί για φρούτα δάσους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φράουλες EMA FOODS