Fajitas με μοσχάρι και ανάμεικτες πιπεριές

ΥΛΙΚΑ

  • 500g μοσχάρι φιλέτο ή μπριζόλα, κομμένα σε λωρίδες
  • 500g ανάμεικτες πιπεριές EMA FOODS
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ χυμό λάιμ
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • ½ κ.γ πάπρικα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες/li>
  • 6-8 πίτες τορτίγια, ζεσταμένες/li>

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε το μοσχάρι σε ένα μπολ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το πιπέρι καγιέν, το αλεσμένο κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι ή σφιχτό καπάκι. Ανακινήστε μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξτε τη μισή μαρινάδα πάνω από το μοσχάρι και ανακατέψτε καλά να πάει παντού. Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα έως όλη τη νύχτα. Την υπόλοιπη μαρινάδα κρατστε την στο βάζο για να τη χρησιμοποιήσετε κατά το μαγείρεμα. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε και τις πιπεριές και ψήστε για ακόμη 10λεπτά. Βγάζετε τα λαχανικά από το τηγάνι σε ένα πιάτο και προσθέτετε λωρίδες μοσχαριού στο ίδιο τηγάνι. Όταν η μπριζόλα ψηθεί σε όλη τη διάρκεια (περίπου 7-10 λεπτά), προσθέστε τα λαχανικά πίσω στο τηγάνι μαζί με την μαρινάδα που κρατήσατε.
Σερβίρουμε με ζεστές τορτίγιες και τις επιθυμητές προαιρετικές γαρνιτούρες.

Smart tip: Μπορείτε την ίδια συνταγή να την κάνετε με κοτόπουλο στήθος φιλέτο EMA FOODS

Δείτε τα προϊόντα μας

αναμεικτες πιπεριές EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα