ΥΛΙΚΑ
- 1kg φρούτα του δάσους EMA FOODDS
- 800g ζάχαρη
- Ντοματίνια
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστεί να αποστειρώσετε τα βάζα πριν φτιάξετε την μαρμελάδα.Αφού ξεπαγώστε τα φρούτα του δάσους, βάλτε τα μαζί με το χυμό λεμονιού σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα και πολτοποιούμε τα φρούτα με το εργαλείο για πουρέ πατάτας. Περάστε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι, σε ένα μπολ, για να αφαιρέσετε τα σπόρια των φρούτων. Μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και προσθέστε 2-3 κουταλιές από τους σπόρους που περίσσεψαν στο σουρωτήρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χαμηλώστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για αρκετά λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει πλήρη βράση. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρετε από τη φωτιά. Χύνετε τη καυτή μαρμελάδα στα αποστειρωμένα βάζα, καπακώνετε και γυρνάτε ανάποδα. Αφήστε τη μαρμελάδα να ξεκουραστεί στον πάγκο σας για 24 ώρες, για να βεβαιωθείτε ότι τα βάζα θα σταθεροποιηθούν και θα σφραγιστούν σωστά. Αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σε δροσερό και ξηρό μέρος για έως και ένα χρόνο.
Smart tip: Απολαύστε την μαρμελάδα γεμίζοντας τα κρουασανάκια βουτύρου SEMELI σαν ένα γλυκό σνακ.