Μπακαλιάρος Ακέφαλος Τηγανιτός

ΥΛΙΚΑ

  • 700g μπακαλιάρο ακέφαλο EMA FOODS
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε τον μπακαλιάρο, τον ξεπλένουμε και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 3-4 κομμάτια, τον αλατίζουμε ολόγυρα και ανακατεύουμε, ανακινώντας το σουρωτήρι να πάει παντού. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου σε δόσεις. Ανακινούμε να αλευρωθούν καλά. Βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε με προσοχή, λίγα-λίγα κομμάτια και χαμηλώνουμε την ένταση. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 3-5´ περίπου. Όταν ψηθούν, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί..

Smart tip: Για τραγανό αποτέλεσμα, τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο σε δόσεις.

Δείτε τα προϊόντα μας

μπακαλιαράκια ακέφλα EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα