ΥΛΙΚΑ
- 700g μπαρμπούνια EMA FOODS
- 250ml ελαιόλαδο
- 100ml κόκκινο ξίδι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλαρί φρέσκου δεντρολίβανου (τα φύλλα μόνο)
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίζουν καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια, για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα σκεύος με καπάκι και κρατάμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Βάζουμε στο τηγάνι το το κρεμμύδι, σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη δάφνη και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 – 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα να καβουρδιστεί λίγο και προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη μαζί με αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και μετά την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια, έτσι ώστε η σάλτσα να τα σκεπάζει.
Smart Tip: Τα μπαρμπούνια σαβόρο τρώγονται ζεστά ή και κρύα. Επίσης διατηρούνται για έως και 4 ημέρες.