Μπαρμπούνι

Red Mullet

Τα μπαρμπούνια είναι νόστιμα τόσο στη σχάρα όσο και στο τηγάνι.

πληροφορίες

EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

Βάρος: 700g

EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

Καθαρό Σταγγιστό Βάρος: 680g

πληροφορίες προϊόντος

συστατικά

Μπαρμπούνι (Mullus surmuletus)

Αλλεργιογόνα: Βλέπε συστατικά με σκούρο χρώμα.

διατροφική
αξία

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ανά 100g

Ενέργεια 490kj/119kcal
Λιπαρά
εκ των οποίων κορεσμένα
3.8g
1,1g
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα
0g
0g
Πρωτεΐνες 19.4g
Αλάτι 0,65g

οδηγίες
προετοιμασίας

Για να αποψύξετε σωστά τα αλιεύματα, πριν τα μαγειρέψετε, ακολουθήστε με προσοχή τα παρακάτω βήματα:

1. Βγάλτε τα αλιεύματα από τη συσκευασία τους και βάλτε τα σε τρυπητό, αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε ένα βαθύ μπολ, όπου θα μαζεύει τα υγρά.
2. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μία μεμβράνη, κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.
3. Τα αλιεύματα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Σημειώσεις:

Για καλύτερα αποτελέσματα αποψύξτε τα αλιεύματα σε θερμοκρασία έως 5°C.
Μην αποψύχετε τα αλιεύματα με ζεστό νερό, αφού έτσι καταστρέφετε την υφή τους αλλά και τη γεύση τους.

Πάντα μαγειρεύετε το προϊόν πριν την κατανάλωση.

οδηγίες
συντήρησης

Προϊόν βαθιάς κατάψυξης. Διατηρείται στην κατάψυξη στους -18°C

Στο ψυγείο:
24 ώρες

Στην κατάψυξη:
στους -6°C: 1 εβδομάδα
στους -12°C: 1 μήνας
στους -18°C: μέχρι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος

! Προσοχή: Μην καταψύχετε αποψυγμένο προϊόν

επιστημονική ονομασία

Mullus surmuletus

προέλευση

Ελλάδα, FAO 34

ποσότητα ανά κιβώτιο

8x700g & Επί Ζυγίου

μέγεθος

60-100g

συνταγές

Μπαρμπούνια σαβόρο

ΥΛΙΚΑ 700g μπαρμπούνια EMA FOODS 250ml ελαιόλαδο 100ml κόκκινο ξίδι 2 κ.σ. αλεύρι ½ κ.γ. ζάχαρη 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 1 κλαρί φρέσκου δεντρολίβανου (τα φύλλα μόνο) Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίζουν καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε [...]