Μπακαλιαράκια Ακέφαλα

Hake Headless

Ένα αγαπημένο ψάρι στην μεσογειακή κουζίνα, νόστιμο και με τρυφερή σάρκα.

πληροφορίες

EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

Βάρος: 700g

EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

Καθαρό Στραγγιστό Βάρος: 665g

μπακαλιαράκια ακέφλα EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

πληροφορίες προϊόντος

συστατικά

Μπακαλιάρος (Merluccius hubbsi)

Αλλεργιογόνα: Βλέπε συστατικά με σκούρο χρώμα.

διατροφική
αξία

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ανά 100g

Ενέργεια 296kj/70kcal
Λιπαρά
εκ των οποίων κορεσμένα
0,5g
0,3g
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα
0g
0g
Πρωτεΐνες 16g
Αλάτι 0,4g

οδηγίες
προετοιμασίας

Για να αποψύξετε σωστά τα αλιεύματα, πριν τα μαγειρέψετε, ακολουθήστε με προσοχή τα παρακάτω βήματα:

1. Βγάλτε τα αλιεύματα από τη συσκευασία τους και βάλτε τα σε τρυπητό, αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε ένα βαθύ μπολ, όπου θα μαζεύει τα υγρά.
2. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μία μεμβράνη, κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.
3. Τα αλιεύματα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Σημειώσεις:

Για καλύτερα αποτελέσματα αποψύξτε τα αλιεύματα σε θερμοκρασία έως 5°C.
Μην αποψύχετε τα αλιεύματα με ζεστό νερό, αφού έτσι καταστρέφετε την υφή τους αλλά και τη γεύση τους.

Πάντα μαγειρεύετε το προϊόν πριν την κατανάλωση.

οδηγίες
συντήρησης

Προϊόν βαθιάς κατάψυξης. Διατηρείται στην κατάψυξη στους -18°C

Στο ψυγείο:
24 ώρες

Στην κατάψυξη:
στους -6°C: 1 εβδομάδα
στους -12°C: 1 μήνας
στους -18°C: μέχρι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος

! Προσοχή: Μην καταψύχετε αποψυγμένο προϊόν

επιστημονική ονομασία

Merluccius hubbsi

προέλευση

Ισπανία, FAO 41

ποσότητα ανά κιβώτιο

8x700g & Επί Ζυγίου

μέγεθος

100-200g/pc

συνταγές

Μπακαλιάρος Ακέφαλος Τηγανιτός

ΥΛΙΚΑ 700g μπακαλιάρο ακέφαλο EMA FOODS αλεύρι λάδι για τηγάνισμα αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αποψύχουμε τον μπακαλιάρο, τον ξεπλένουμε και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 3-4 κομμάτια, τον αλατίζουμε ολόγυρα και ανακατεύουμε, ανακινώντας το σουρωτήρι να πάει παντού. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου σε δόσεις. [...]

Ψαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ 800g μπακαλιάρο φιλέτο EMA FOODS ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο 2 καρότα μικρά σε ροδέλες 4 κλωνάρια σέλινο 3 πατάτες κομμένες σε κύβους χυμό από 1 λεμόνι ¾ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώστε τον μπακαλιάρο και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε [...]

Μπακαλιαράκια τηγανητά

ΥΛΙΚΑ 700g μπακαλιαράκια ακέφαλα EMA FOODS 1φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζ. καλαμποκάλευρο λάδι για το τηγάνισμα αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε τα μπακαλιαράκια από την συσκευασία και τα τοποθετούμε σε τρυπητό μπολ που έχουμε τοποθετήσει σε ένα βαθύ πιάτο για να μαζεύει τα υγρά. Πλένουμε τα μπακαλιαράκια και τα [...]

Μπακαλιάρος γιαχνί

ΥΛΙΚΑ 800g φιλέτα μπακαλιάρου EMA FOODS 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 5-6 κλωναράκια σέλινο, κομμένο σε φέτες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 400g ντομάτες κονκασέ 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόψτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Αφού κοχλάσει το νερό ψήστε για 4-5 λεπτά. [...]

Μπακαλιαράκια με Πατάτες & Ντοματίνια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ) 1 συσκευασία (700γρ.) μπακαλιαράκια ακέφαλα ΕΜΑ FOODS ¼ φλ. (60ml) ελαιόλαδο ¼ φλ. (65ml) φρέσκο χυμό λεμονιού ½ κουταλάκι (2 γρ.) γλυκιά πάπρικα 1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 20-25 ντοματίνια 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδου 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο 1/3 φλ. (85ml) άσπρο ξηρό κρασίΓια τις [...]