Μπακαλιαράκια με Πατάτες & Ντοματίνια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

(ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 συσκευασία (700γρ.) μπακαλιαράκια ακέφαλα ΕΜΑ FOODS
  • ¼ φλ. (60ml) ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. (65ml) φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι (2 γρ.) γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 20-25 ντοματίνια
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδου
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1/3 φλ. (85ml) άσπρο ξηρό κρασίΓια τις πατάτες
  • 1 κιλό μέτριες πατάτες
  • ¼ φλ. (60ml) ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι (2 γρ.) γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • ½ φλ. (125ml) νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα τα κατεψυγμένα μπακαλιαράκια. Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Για τις πατάτες: Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες, 2 εκ. περίπου. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί 27Χ38εκ. και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ρίχνουμε το νερό στην άκρη του ταψιού. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Παράλληλα, σκουπίζουμε καλά, με χαρτί κουζίνας, τα μπακαλιαράκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε από πάνω τα μαριναρισμένα μπακαλιαράκια. Χαράσσουμε την κάτω πλευρά από τα ντοματίνια σταυρωτά και τα βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε το κεφάλι σκόρδο στη μέση οριζόντια και το βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε το φαγητό με τη μαρινάδα. Βάζουμε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα, περιχύνουμε το ψάρι με το ζουμί από το ταψί.

Δείτε τα προϊόντα μας

μπακαλιαράκια ακέφαλα EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα