ΥΛΙΚΑ
(ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ)
Για την κινόα
- 1 συσκευασία (500γρ.) βρασμένη κινόα ΕΜΑ FOODS
- 3 κουταλιές (30ml) νερό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ελάχιστο μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία (125γρ.) φύλλα από σπανάκι
- 18-20 (350γρ.) ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλ. (110γρ.) κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 φλ. (300γρ.) αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλ. (145γρ.) αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
Για το ντρέσινγκ - 1 κουταλιά (20γρ.) καλά γεμάτη μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλάκι (2γρ.) αποξηραμένη ρίγανη
- 1 σκελίδα (5γρ.) σκόρδο
- ¼ φλ. (60ml) ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά (20ml) μέλι
- 6 κουταλιές (45ml) φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι (8γρ.) μαγειρικό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε την κινόα από την κατάψυξη και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε. Τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, ανακατεύουμε. Τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την κινόα, τα φύλλα από σπανάκι, τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι, το αβοκάντο και το αγγούρι. Ανακατεύουμε.
Σε ένα μπλεντεράκι ή σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.