ΥΛΙΚΑ
- 800g μπακαλιάρο φιλέτο EMA FOODS
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
- 2 καρότα μικρά σε ροδέλες
- 4 κλωνάρια σέλινο
- 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- χυμό από 1 λεμόνι
- ¾ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώστε τον μπακαλιάρο και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Σκεπάζετε με νερό και αλατίζετε. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το καρότο και η πατάτα. Προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα.
Αφαιρείτε το πολύ κρεμμύδι και το σέλινο. Βάζετε στο μούλτι δύο-τρία κομμάτια πατάτα μαζί με 2 κουτάλες ζωμό και το χυμό λεμονιού και αλέθετε καλά.
Ρίχνετε το μίγμα στη σούπα και το αφήνετε να πάρει μία-δύο βράσεις, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Smart Tip: Για μεγαλύτερη νοστιμιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον ψάρια όπως Κοκκινόψαρο ακέφαλο ή ακόμα και μπακαλιάρο ακέφαλο!