Μπακαλιαράκια τηγανητά

ΥΛΙΚΑ

  • 700g μπακαλιαράκια ακέφαλα EMA FOODS
  • 1φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε τα μπακαλιαράκια από την συσκευασία και τα τοποθετούμε σε τρυπητό μπολ που έχουμε τοποθετήσει σε ένα βαθύ πιάτο για να μαζεύει τα υγρά.

Πλένουμε τα μπακαλιαράκια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια και αλευρώνουμε τα μπακαλιαράκια. Το καλαμποκάλευρο θα μας δώσει πιο χρυσαφένιο χρώμα. Τινάζουμε ελαφρά τα ψάρια να φύγει το πολύ αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Tip: Για τέλειο τηγάνισμα, το λάδι θα πρέπει να καλύπτει το πάχος του ψαριού κατά το 1/3 του

Δείτε τα προϊόντα μας

μπακαλιαράκια ακέφαλα EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα