BBQ φτερούγες κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ

  • 800g φτερούγες κοτόπουλου EMA FOODS
  • 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες
  • 500ml ζωμό κότας
  • 120ml ξίδι
  • 130 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. Worcestershire
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφήστε τo σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέστε την τριµµένη ντοµάτα, το ζωµό κότας, το ξίδι, τη ζάχαρη, το . Worcestershire, την πάπρικα και το τσίλι.
Αφήστε το µείγµα να βράσει µέχρι να πήξει η σάλτσα (30’ περίπου), ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Κατεβάστε από την φωτιά και περάστε την σάλτσα από μπλέντερ.
Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς και βάλτε µέσα τις αλατοπιπερωμένες φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε την μαρινάδα με τις φτερούγες σε σακούλι τροφίμων και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 24ώρες.
Προτού ψήσετε τις φτερούγες τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω την bbq μαρινάδα. Ψήστε τις φτερούγες στη µεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου στους 200 °C στον αέρα για 15΄-20΄.

Tip: Αντί για γλυκιά πάπρικα μπορείτε να βάλετε καυτερή πάπρικα για πιο πικάντικο αποτέλεσμα

Δείτε τα προϊόντα μας

κοτόπουλο φτερούγες EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα