Γεμιστό Στήθος Φιλέτο Κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ

  •  στήθη φιλέτο κοτόπουλο EMA FOODS
  • 100g σπανάκι
  • 100g τυρί κρέμα
  • 50g τυρί παρμεζάνα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα στήθη του κοτόπουλου και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, και αλείφουμε με αυτά το κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος τα στήθη του κοτόπουλου από την πιο παχιά πλευρά προς την απέναντι, προσέχοντας να μην τα κόψουμε εντελώς μέχρι την άλλη άκρη. Δημιουργούμε δηλαδή μια “τσέπη” με το στήθος κοτόπουλου. Ανοίγουμε προσεκτικά το στήθος στο σημείο που το έχουμε κόψει και αλατοπιπερώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και μοιράζουμε το μείγμα στις εσοχές που δημιουργήσαμε σε κάθε στήθος.
Μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά στο κέντρο τους.

Smart Tip: ιδανικά μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι και σαλάτα εποχής EMA FOODS

Δείτε τα προϊόντα μας

κοτόπουλο στήθος φιλέτο EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα