Πατατοσαλάτα με χταπόδι μαρινάτο

ΥΛΙΚΑ

  • 1kg χταπόδι ΕΜΑ FOODS
  • 4 πατάτες με τη φλούδα, κομμένες σε κύβους
  • ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένα σε φέτες
  • ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • ξύσμα & χυμό λάϊμ

Για τη Μαρινάδα:

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. κόκκινο κρασί
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού ξεπαγώσετε και πλύνετε καλά το χταπόδι το βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά χωρίς καθόλου νερό, αφήστε το να βγάλει τα υγρά του και να ψηθεί μέσα στο νερό του.
Όταν το χταπόδι σφίξει κάπως, βγάλτε το από την κατσαρόλα και κρατήστε το στην άκρη.

Σε μεγάλο μπολ βάλτε το κρασί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη. Προσθέστε το χταπόδι και αφήστε το να πάρει τα αρώματα για τουλάχιστον 2 ώρες. Ιδανικά αφήστε το όλο το βράδυ στο ψυγείο. Βγάζετε το χταπόδι από τη μαρινάδα και τοποθετείστε το σε ταψί, ψήστε στο φούρνο 20′ λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στο μεταξύ έχτε ήδη βρασμένες τις πατάτες.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ, μαζί με το χταπόδι, τις ελιές, το κρεμμύδι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σουσάμι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το λάϊμ. Σερβίρετε χλιαρό ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

Smart tip: Όσο πιο καλής ποιότητας είναι το κρασί τόσο πιο νόστιμο γίνεται το χταπόδι.

Δείτε τα προϊόντα μας

χταπόδι ολόκληρο καθαρισμένο EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα