ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
- 1kg κιμά
- 1 ποτήρι ανάμεικτα λαχανικά EMA FOODS
- 3κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
- 200ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 1/2 δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
Για τον πουρέ
- 5 μεγάλες πατάτες
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 3 κουταλιές τυρί τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και προσθέτουμε το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτα για περίπου 15 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για τον πουρέ
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε σε ένα πυρέξ την μισή ποσότητα πουρέ και από πάνω βάζουμε τον κιμά στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο πουρέ και κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Smart Tip: Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά 2 κ.σ. Worcestershire sause