ΥΛΙΚΑ
- 500g άσπρα φασόλια ξεκούνι EMA FOODS
- 400g ντομάτα κονκασέ
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα, με μπόλικο κρύο νερό, που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τα αφήνουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά, κι έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι, την πιπεριά, και συμπληρώνουμε βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά και λίγο παραπάνω. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40΄- 50΄, μέχρι να βράσουν και να χυλώσουν.
Smart Tip: Προσθέστε καυτερό μπούκοβο όταν το σερβίρετε!!!