ΥΛΙΚΑ
- 6 ποτήρια κουνουπίδι EMA FOODS
- 250g νερό
- 100g αλεύρι
- 1κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 120g τριμμένη φρυγανιά
- 500g ΒΒQ σως
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Πλύνετε και κόψτε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές και στραγγίστε το πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το νερό, το αλεύρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι και την πάπρικα. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Προσθέστε το κουνουπίδι και ανακατέψτε ελαφρά να καλυφθεί όλο με το κουρκούτι. Αφαιρέστε τα κομμάτια του κουνουπιδιού, ένα προς ένα, και τινάξτε το υπερβολικό κουρκούτι. Σε ένα δεύτερο, μικρότερο μπολ, προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά. Καλύψτε το κουνουπίδι σε όλες τις πλευρές με την φρυγανιά και τοποθετήστε το στο ταψί.
Ψήστε για 15 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανιστούν. Αφαιρέστε από το φούρνο.
Βάλτε το ψημένο κουνουπίδι σε ένα μπολ και περιχύστε την σάλτσα μπάρμπεκιου (κρατήστε λίγη για το σερβίρισμα) έτσι ώστε να το καλύψει παντού. Βάλτε το κουνουπίδι πίσω στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για ακόμη 15 λεπτά. Όταν θα το σερβίρετε βουρτσίστε το κουνουπίδι με περισσότερη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Smart Tip: Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως εάν το συνοδεύσετε με ρύζι!!!