ΥΛΙΚΑ
- 900g Κολιός EMA FOODS
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα τους)
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό 1 λεμονιού
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον Κολιό:
Ξεπαγώνουμε, πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια. Έπειτα τα φιλετάρουμε. Βάζουμε το ειδικό αντικολητικό τηγάνι με τις ρίγες να κάψει (αν δεν έχετε τέτοιο τηγάνι ψήσετε στο γκριλ). Παίρνουμε τα φιλέτα κολιού και τα λαδώνουμε καλά προτού τα τοποθετήσουμε στο αντικολητικό τηγάνι ή στο γκριλ. Τα γυρνάμε μόνο άμα ψηθούν από την μία πλευρά για να μην σπάσουν. Κατά το ψήσιμο αλατίζουμε.
Για την Πατατοσαλάτα:
Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις βράζουμε με την φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι, χωρίς όμως να τις λιώσουμε. ‘Όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές τις περιχύνουμε με το λάδι, το λεμόνι και το ξύδι. Έπειτα αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή ή και κρύα μαζί με τα φιλετάκια κολιού.
Smart Tip: Στο ψάρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη για νοστιμιά ενώ στην πατατοσαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη μαγιονέζα για να απογειώσουμε την γεύση.