ΥΛΙΚΑ

  • 300g αγκινάρες EMA FOODS, κομμένες σε κύβους
  • πιπεριές (διαφόρων ειδών), κομμένες στα τέσσερα
  • 4 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 3 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 1κ.γ. πελτέ τομάτας
  • 400γρ. κονκασέ ψιλοκομμένη τομάτα ή 4 ώριμες τομάτες τριμμένες
  • 1φλ. νερό
  • 1φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα λαχανικά για το μπριάμ σε ένα σε βαθύ ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το νερό, το λάδι και το κονκασέ και ανακατεύουμε ξανά – σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το ταψί με το μπριάμ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα. Μετά το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε τα λαχανικά για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να “ρουφήξουν” τα υγρά. Σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου – αφού αρωματίσουμε με τα φρέσκα μυρωδικά – ως κυρίως πιάτο με δροσερό ντιπ γιαουρτιού ή και σαν συνοδευτικό με κρέας ή ψάρι

Smart Tip: Για περισσότερη νοστιμιά τσιγαρίστε τα λαχανικά για λίγο προτού τα βάλετε στο ταψί.

Δείτε τα προϊόντα μας

αγκινάρες EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα