ΥΛΙΚΑ

  • 500g γαρίδες EMA FOODS
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 πιπεριές (κόκκινη & κίτρινη), σε λεπτές φέτες
  • 50g ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ
  • 8 πίτες τορτίγιες Fajita

μείγμα Fajitas

  • ½ κ.σ. σκόνη τσίλι
  • ½ κ.σ. κύμινο αλεσμένο
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ..γ ρίγανη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για το καρυκεύματα fajita. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις γαρίδες, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό από μισό λάιμ και το καρύκευμα fajita. Ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν καλά οι γαρίδες και αφήστε το στην άκρη. Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν ροζ. Προσθέστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια πίσω στο τηγάνι, ανακατέψτε καλά, και σβήστε με τον υπόλοιπο χυμό από το λάιμ. Σερβίρετε αμέσως τοποθετώντας τα λαχανικά και τις γαρίδες στην πίτα τορτίγιας. Μπορείτε να προσθέσετε φέτες αβοκάντο, ή γουακαμόλε και sour cream ή γιαούρτη.

Smart Tip: ιδανικά μπορείτε να το σερβίρετε με αρωματικό ρύζι με λάιμ και κόλιανδρο

Δείτε τα προϊόντα μας

γαρίδες cocktail EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα