ΥΛΙΚΑ
- 800g Πανγκάσιους φιλέτο EMA FOODS
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 400g ντομάτα κονκασέ
- 1/2 φλ. γάλα καρύδας
- 2 κ.σ ντομάτοπελτέ
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
- 1 κ.σ. κόλιαντρο
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αρωματίσουν. Προσθέστε τον τοματοπελτέ και ψήστε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το γάλα καρύδας συνεχίζοντας να ανακατεύετε τη σάλτσα και αφήστε την να βράσει για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε την πιπεριά και τα φιλέτα πανγκάσιους και αλατο-πιπερώστε. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα ψάρια να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Λίγο πριν τον μισό χρόνο ψησίματος γυρίστε προσεκτικά τα φιλέτα, εάν το ψάρι δεν έχει βυθιστεί πλήρως στο ζωμό.
Όταν τελειώσετε, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρετε.
Smart Tip: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με φιλέτα μπακαλιάρου, ακέφαλο μπακαλιάρο ή ακόμη και ακέφαλο κοκκινόψαρο.