Πανγκάσιους σε κόκκινη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

  • 800g Πανγκάσιους φιλέτο EMA FOODS
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400g ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ ντομάτοπελτέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο
  • αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αρωματίσουν. Προσθέστε τον τοματοπελτέ και ψήστε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το γάλα καρύδας συνεχίζοντας να ανακατεύετε τη σάλτσα και αφήστε την να βράσει για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε την πιπεριά και τα φιλέτα πανγκάσιους και αλατο-πιπερώστε. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα ψάρια να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Λίγο πριν τον μισό χρόνο ψησίματος γυρίστε προσεκτικά τα φιλέτα, εάν το ψάρι δεν έχει βυθιστεί πλήρως στο ζωμό.
Όταν τελειώσετε, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρετε.

Smart Tip: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με φιλέτα μπακαλιάρου, ακέφαλο μπακαλιάρο ή ακόμη και ακέφαλο κοκκινόψαρο.

Δείτε τα προϊόντα μας

φιλετα παγκάσιους EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα