ΥΛΙΚΑ
- 300g αγκινάρες EMA FOODS
- 5 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- ½ φλ. γάλα, χλιαρό
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις αγκινάρες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κρατάτε τον πουρέ στην άκρη. Βάζετε τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κρύο νερό. Τις αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να ψηθούν.
Σουρώνετε τις πατάτες και κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν στην περίπτωση που θα χρειαστεί στον πουρέ. Βάζετε ξανά τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις λιωμένες αγκινάρες, το βούτυρο, το γάλα, την κρέμα γάλατος αλάτι και πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να σας ικανοποιήσει η υφή του πουρέ σας. Εάν βγει πολύ σφιχτός μπορείτε να τον αραιώσετε με το νερό που κρατήσατε από τις πατάτες.
Smart Tip: Συνοδεύει τέλεια τόσο πιάτα με κρέας όσο και πιάτα με ψάρι.