Σολομός Teriyaki με Σαλάτα Εποχής

ΥΛΙΚΑ

  • 450g Σολομό EMA FOODS
  • 500g Σαλάτα Εποχής EMA FOODS
  • λίγο σουσάμι
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • ¼ ποτηριού κρύο νερό

Για τη μαρινάδα

  • ¼ ποτηριού σόγια
  • 3 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • το χυμό από 1 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού αφού πρώτα τα έχουμε ξεπαγώσει και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 12 ώρες.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το σολομό με την πέτσα προς τα κάτω και ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμη 2 – 3 λεπτά από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε σε πιάτο. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην μαρινάδα να πυκνώσει και να γίνει σάλτσα. Αποσύρουμε, περιχύνουμε τα φιλέτα με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα εποχής EMA FOODS που έχουμε ήδη βράσει.

Smart Tip: Στη μαρινάδα μπορούμε να προσθέσουμε καυτό τσίλι για πιο πικάντικη γεύση!

Δείτε τα προϊόντα μας

σολομός κέτα με δέρμα σε φέτες EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα
σαλάτα εποχής EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα