ΥΛΙΚΑ
- 900g γλαύκος σε φέτες EMA FOODS
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη,
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- Θυμάρι
- Αλάτι – πιπέρι
- 10-12 καλαμάκια ξύλινα
Για το λαδολέμονο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώστε και στραγγίστε καλά τις φέτες γλαύκου Κόβουμε το ψάρι, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ισομεγέθη τετράγωνα κομμάτια, τα κολοκυθάκια τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βρέχουμε τα ξύλινα σουβλάκια με νερό. Περνάμε τα κομμάτια του ψαριού, τα κολοκυθάκια, των κρεμμυδιών, τις πιπεριάς εναλλάξ.
Σ’ ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το λάδι και το χυμό από το ένα λεμόνι και χτυπάμε καλά να ενωθούν.
Βάζουμε σε πιάτο το ⅓ από το λαδολέμονο και βρέχουμε τα αλοτοπιπερωμένα σουβλάκια. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τα σουβλάκια από το ψυγείο και τα βάζουμε σε ένα ταψί – που έχουμε προηγούμενος στρώσει λαδόκολλα – με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, στους 180C. Προσέχουμε να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.
Αφού ψηθούν, τα αφαιρούμε από το ταψί και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Smart Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σολομό ή και μπακαλιάρο.