ΥΛΙΚΑ
- 500g πράσινα φασόλια ξεκούνι EMA FOODS
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 πιπεριες (διάφορα χρώματα), σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 800ml τριμμένες ντομάτες
- 700 ml νερό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα, καλύπτοντάς τα με κρύο νερό και βράζουμε για 6-8 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μαζί προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς καπάκι για περίπου 1 ώρα. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και -αν χρειαστεί- προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Smart Tip: Εάν τρώμε κρέας πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο προσθέτουμε στο ταψί με τα φασόλια λουκάνικο της αρεσκείας μας κομμένο σε ροδέλες.