Λιγκουίνι με Χταπόδι

ΥΛΙΚΑ

  • 1kg Χταπόδι EMA FOODS, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 πακέτο Λιγκουίνι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κον κασέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι,
  • 2 κ.γ. ρίγανη,
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μαλακό. Προσθέστε το χταπόδι, μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι κοκκινίσει ελαφρά. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη ζάχαρη . Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε γύρω στα 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα.
Βράστε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό κατά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Με μια τσιμπίδα ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Δυναμώστε τη φωτιά και ανακατέψτε καλά. Βράστε για
2΄και διορθώστε τη γεύση με το αλάτι και το πιπέρι.

Smart Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τo χταπόδι με θράψαλο πλοκάμι

Δείτε τα προϊόντα μας

χταπόδι ολόκληρο καθαρισμένο EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα