Θράψαλο Ολόκληρο Ακαθάριστο

Whole Round Squid

Το θράψαλο είναι ένα πεντανόστιμο κεφαλόποδο με μαλακή σάρκα και μεγάλη θρεπτική αξία αφού είναι πλούσιο σε φώσφορο και βιταμίνη Β12.

πληροφορίες

EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

Βάρος: 900g

EMA Foods κατεψυγμένα τρόφιμα, θαλασσινά, λαχανικά, κρεατοσκευάσματα, αρτοσκευάσματα

Καθαρό Στργγιστό Βάρος: 720g

πληροφορίες προϊόντος

συστατικά

Θράψαλο (Illex ilecebrosus), νερό, αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας:  κιτρικό οξύ (Ε-330) , κιτρικά άλατα νατρίου (Ε-331)
Αλλεργιογόνα: Βλέπε συστατικά με σκούρο χρώμα.

διατροφική
αξία

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ανά 100g

Ενέργεια 367kj/88kcal
Λιπαρά
εκ των οποίων κορεσμένα
2g
0g
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα
3g
0g
Πρωτεΐνες 16g
Αλάτι 0,11g

οδηγίες
προετοιμασίας

Για να αποψύξετε σωστά τα αλιεύματα, πριν τα μαγειρέψετε, ακολουθήστε με προσοχή τα παρακάτω βήματα:

1. Βγάλτε τα αλιεύματα από τη συσκευασία τους και βάλτε τα σε τρυπητό, αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε ένα βαθύ μπολ, όπου θα μαζεύει τα υγρά.
2. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μία μεμβράνη, κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.
3. Τα αλιεύματα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Σημειώσεις:

Για καλύτερα αποτελέσματα αποψύξτε τα αλιεύματα σε θερμοκρασία έως 5°C.
Μην αποψύχετε τα αλιεύματα με ζεστό νερό, αφού έτσι καταστρέφετε την υφή τους αλλά και τη γεύση τους.

Πάντα μαγειρεύετε το προϊόν πριν την κατανάλωση.

οδηγίες
συντήρησης

Προϊόν βαθιάς κατάψυξης. Διατηρείται στην κατάψυξη στους -18°C

Στο ψυγείο:
24 ώρες

Στην κατάψυξη:
στους -6°C: 1 εβδομάδα
στους -12°C: 1 μήνας
στους -18°C: μέχρι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος

! Προσοχή: Μην καταψύχετε αποψυγμένο προϊόν

συστατικά

Illex ilecebrosus

προέλευση

Ισπανία

ποσότητα ανά κιβώτιο

12x900g & 10kg (IQF)

επίπαγος

20%

μέγεθος

3/6

συνταγές

Fish Fingers Sandwich

ΥΛΙΚΑ (για 2 σάντουιτς) 1 συσκευασία Τραγανές Λωρίδες ψαριού EMA FOODS 2 φραντζολάκια μπριός ή ψωμάκια για σάντουιτς 3 κ.σ. μαγιονέζα 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon Χυμός από 1/2 λεμόνι Ξύσμα λεμονιού Μαρούλι 1/2 καρότο τριμμένο(προαιρετικά) Λίγες φέτες αγγουράκι τουρσί (προαιρετικά) Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήνουμε τις λωρίδες ψαριού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (στον φούρνο [...]

Παέγια με γαρίδες, μύδια και θράψαλο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 300γρ. ρύζι για παέγια (ή αρμπόριο) 10 γαρίδες EMA FOODS 12 μύδια σε μισό κέλυφος EMA FOODS 200 γρ. θράψαλο ροδέλες EMA FOODS 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 ντομάτες, τριμμένες1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα ¼ κ.γ.κουρκουμά750 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό [...]

Χταπόδι πουγκί στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ 1800-2000 γρ. 2 μεγάλα χταπόδια EMA FOODS 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ κόκκους μαύρου πιπεριού 4 φύλλα δάφνης 1 λεμόνι 1 kg. πατάτες 5 μέτρια ξηρά κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδο 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.γ πάπρικα 1 κ.γ Αλάτι 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι σε σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βγάζουμε το χταπόδι από την [...]

Θράψαλο Ροδέλες σε σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

ΥΛΙΚΑ 1kg Θράψαλο Ροδέλες EMA FOODS 500g. σπαγγέτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 800g τριμμένες ντομάτες 120ml ξηρό λευκό κρασί 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.γ. βασιλικό 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν Αλάτι και πιπέρι Φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να [...]

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Θαλασσινά

ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής 200g γαρίδες EMA FOODS 200g θράψαλο ροδέλες EMA FOODS 200g θράψαλο πλοκάμι (κομμένο σε μικρά κομμάτια) EMA FOODS 100g μύδια ψίχα EMA FOODS χυμό από 2 λεμόνια ξύσμα από 2 λεμόνια 5-6 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μάραθο (ψιλοκομμένο) πιπέρι αλάτι μπούκοβο ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεφάλια από τις [...]

Θράψαλο γεμιστό με φυστίκια Αιγίνης και σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ) 900g θράψαλο ολόκληρο EMA FOODS καθαρισμένο Για τη γέμιση 2/3 φλ. (100γρ.) χαλεπιανά (Φιστίκια Αιγίνης) ¼ φλ. (65ml) ελαιόλαδο 2/3 φλ. (80γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 φλ. (135γρ.) σκουρόχρωμο κολοκυθάκι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη 1/3 φλ. (70γρ.) ρύζι καρολίνα ¼ φλ. (65ml) λευκό ξηρό κρασί 1 μέτριο λεμόνι, ο [...]

Θράψαλο με γάλα Καρύδας και Κόλιαντρο

ΥΛΙΚΑ 1kg Θράψαλο Ροδέλες EMA FOODS (σε ροδέλες, ξεπαγωμένο) 5 kg. κόλιανδρο 10 κόκκους μαύρου πιπεριού 1 κ.γ. (κοφτό) αρτυσιά (κύμινο) 1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα ή Tumeric) 1 κ.γ. κίτρινο κάρυ σε σκόνη 1/2 φλ. ελαιόλαδο 500 gr. ξηρά κρεμμύδια (2 μεγάλα) (κομμένα σε λεπτές φέτες) 400ml γάλα ή κρέμα καρύδας (1 κονσέρβα) 1/3 φλ. [...]

Γιουβέτσι με γαρίδες στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ 1kg Θράψαλο EMA FOODS (σε ροδέλες, ξεπαγωμένο) 1 κ.γ. κόλιανδρο (σε σπόρους) 10 κόκκους μαύρου πιπεριού 1 κ.γ. (κοφτό) αρτυσιά (κύμινο) 1 κ.γ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα ή Turmeric) 1 κ.γ. κίτρινο κάρυ σε σκόνη ⅓ φλ. ελαιόλαδο 500g ξηρά κρεμμύδια (2 μεγάλα) (κομμένα σε λεπτές φέτες) 400ml γάλα ή κρέμα καρύδας (1 κονσέρβα) ⅓ φλ. [...]